Биткойн скача нагоре – на какво се дължи ръстът на акциите и борсите

Биткойн скача нагоре - на какво се дължи ръстът на акциите и борсите

Биткойн скача нагоре – на какво се дължи ръстът на акциите и борсите. Биткойнът, най-голямата цифрова валута в света, показа повече сила във вторник, продължавайки възстановяването на предишната сесия след тежки продажби през уикенда. Цифровата валута бе видяна за последно с 5% по-висока от $ 38 150, което е повече от 17% през последните 24 часа, като отскочи от ниското ниво от $ 31 192, наблюдавано в неделя. Помощта за възстановяването беше чуруликане от изпълнителния директор на Tesla (NASDAQ: TSLA) Илон Мъск за среща със северноамерикански биткойн миньори за „инициативи за устойчивост“, което предполага, че някои от последните му опасения могат да бъдат адресирани. Мъск е бил гласен привърженик на биткойните и на криптовалутите като цяло. Но наскоро той спря използването на цифровата валута като метод за закупуване на нейните превозни средства, което я накара да отслабне рязко, позовавайки се на опасения относно въздействието върху околната среда от нейното копаене.

Биткойн скача нагоре – на какво се дължи ръстът на акциите и борсите. Това каза, че биткойнът все още рязко намалява от рекордното си ниво от малко под 65 000 долара, достигнато в средата на април, тъй като властите в Китай и САЩ предприеха мерки за затягане на регулациите и спазването на данъците. Негативният коментар на паричните власти продължава, а губернаторът на Банката на Англия Андрю Бейли предупреждава в понеделник, че има опасност да се „увлечете“ с финансови иновации. „Откровено съм скептичен към криптоактивите, защото те са опасни и има огромен ентусиазъм.“ Освен това главният изпълнителен директор на HSBC Ноел Куин заяви, че банката, която има голямо присъствие в Азия, не планира да открива бюро за търговия с криптовалути или да продава цифрови валути като инвестиция на клиенти, се казва в доклад на Ройтерс. Още новини за финанси и пари следим и ние редовно.

Международното възмущение от хода на Беларус да принуди кацането на самолет Ryanair и арестуването на дисидент журналист не показва признаци на разсейване в скоро време. На срещата си в понеделник в Брюксел лидерите на Европейския съюз се съгласиха да наложат повече санкции срещу Беларус, включително икономическите, призоваха своите авиокомпании да избягват беларуското въздушно пространство и разрешиха работа за забрана на беларуските авиокомпании от европейско небе и летища. В момента ЕС има забрана за пътуване и замразяване на активи за 88 беларуси, включително президента Александър Лукашенко и 7 компании, заради репресиите на Минск срещу протести след оспорвани президентски избори миналата година.

Президентът на САЩ Джо Байдън добави към натиска, като заяви, че е наредил на екипа си да „разработи подходящи варианти“, за да държи отговорните отговорните. Въпреки това подобен ход на белоруския режим предполага, че вече действащите санкции нямат голямо въздействие, тъй като Лукашенко изглеждаше напълно готов да провокира Запада още веднъж. „Това не е просто отбранителна акция от Лукашенко, а пълна фронтална атака срещу ЕС – самолет на ЕС, пътуващ между две столици на ЕС, изтласкан от въздуха от автократичен режим“, каза Тимъти Аш, старши стратег на развиващите се пазари в Bluebay Управление на активи, в бележка. Гледайте и вие и четете на сайта ни https://evrofutbol24.com/ за още информация.

Използваме бисквитки! 
Използваме т.нар. cookies, за да сме сигурни, че ще получите най-доброто преживяване. .